Home info

MARKTROCK

The Original

 1982-2006

 Leuven


1993

Jaargang  11

Live Aid Wembley Londen en Philadelphia op 13 juli 1985: het legendarische Hard Rock Cafe verzorgt er de backstageruimte. Hierna volgen nog het Berlin for the Wall Concert, het Music Peace Festival in Moskou en het Freddie Mercury Tribute Concert in Wembley (april 1992).

1993: Hard Rock Cafe sluit een samen-werkingsakkoord met vzw Marktrock voor de edities ‘93 en ‘94 wat als een erkenning mag beschouwd worden voor de hoge kwaliteitsnorm die dit driedaags stadsfesti-val nastreeft.

En dat Hard Rock Cafe wereldwijd bekend en geroemd is mag blijken uit de “legendary queue”, de wachtende rij mensen die je overal ter wereld voor ieder Hard Rock Cafe moet trotseren om zo binnen te treden in, en kennis te maken met een restaurant dat je kan omschrijven als het “Louvre” van

de Rock ‘n Roll memorabilia. Deze collectie is door de jaren heen aangegroeid tot meer dan 20.000 stuks in 1993 en bevat zowat alles gaande van Elvis Presley’s jumpsuit over Beatles souvenirs, Madonna’s Gaultier bustehouder tot Elton John’s piano en John Lennon’s brilletje. Niet te vergeten, de honderden guitaren van o.a. legenden als Eric Clapton, Jimi Hendrix, B.B. King, Bob Dylan, Lou Reed en vele anderen. Het eerste Hard Rock Cafe opende in Londen vlakbij Hyde Park Corner op 14 juni 1971.


Back to top

  Marktrock Leuven  “ The Original “ 1982-2006   Copyright © 2015 vzw Marktrock. Alle rechten voorbehouden.  2014

22 jaar later kunnen artiesten en genodigden “queuen” in de backstageruimte van Marktrock om er te genieten van een typisch “HRC Meal” met de onnavolgbare hamburgers en bijhorende sfeer midden een selectie uit de memorabilia collectie.

 London